Съдът оправда Бареков по едно от делата за обида към Борисов
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2014 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът оправда Бареков по едно от делата за обида към Борисов

/КРОСС/ Софийският районен съд оправда председателя на "България без цензура" Николай Бареков по едно от делата - за обида, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу него. Съдът приема, че Борисов не е възприел лично репликата, че е тъп, изречена от Бареков в предаване по Нова телевизия, съобщават от съда.

"Безспорно думата "тъп" е обидна, но тъжителят (бел. ред. Борисов) не е чул лично подсъдимият да я изрича, защото не е бил в студиото, нито я е възприел лично, гледайки предаването на посочената в тъжбата дата (19 октомври), тъй като е бил самолет на път за България. Поради това, съдът прецени, че не е налице престъпление и оправда Бареков", уточняват от СРС.

За да бъде довършено престъплението "обида", то тя трябва да бъде възприета лично. По делото е установено, че Бойко Борисов не е гледал лично предаването на 19 октомври 2013 г., а е чул преразкази на интервюто с Бареков от свидетелите по делото, които сами сочат в показанията си, че са му преразказали почти всичко. Възможно е Борисов да е възприел запис на предаването на 20 октомври, но тази дата не е изрично посочена в тъжбата, която определя предмета на делото.

Борисов трябва да заплати разноските за експертизи по делото в размер на 355 лв, пише Дневник.

Снимка: Булфото, всички права запазени