Потребителският съвет към ЧЕЗ призова за обществена нетърпимост към кражбите на тока
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2014 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потребителският съвет към ЧЕЗ призова за обществена нетърпимост към кражбите на тока

/КРОСС/ Потребителският съвет към ЧЕЗ България призова за обединяване на усилията на граждани и компании, потребителски и бизнес организации с цел противодействие на незаконното потребление на електроенергия. Участниците на 11-ото заседание на Съвета, което се проведе на 9 октомври, подчертаха нуждата от силна обществена нетърпимост към подобни престъпления и подкрепиха необходимостта от по-строги санкции и ефективни наказания за извършителите.

Кражбите на електроенергия намаляват качеството и сигурността на захранването на редовните клиенти и отклоняват инвестиционен ресурс, който би могъл да се вложи в развитие и модернизация на мрежата.

ЧЕЗ непрекъснато търси възможности за ограничаване на проблема, но постигането на реални съществени резултати е възможно единствено чрез активни граждански действия при изобличаването на подобен тип криминални прояви и строги санкции и ефективни присъди за извършителите.

"Вярваме, че сътрудничеството между потребителски организации и доставчици ще допринесе за ограничаване на проблема и негативните му ефекти върху клиентите", каза Тодор Матев, председател на Потребителския съвет към ЧЕЗ България.

При съмнения за неправомерно потребление гражданите могат да подават сигнал на национален номер 112, в МВР и в ЧЕЗ - по имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти и на телефон 0700 10 010. Анонимността им гарантирана.