Дончева: На преговорите за съставяне на правителството ще се види кои са мъжете-жени
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончева: На преговорите за съставяне на правителството ще се види кои са мъжете-жени

/КРОСС/ "Стартирахме успешно в българския политически и парламентарен живот. Успяхме да съберем вота на повече от 40 000 избиратели и преминахме психологическата граница от 1%." Това заяви на пресконференция лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

По думите й остава неясно как при обявяване на окончателните данни гласовете за "Движение 21" са с близо 2000 по-малко от по-рано обявените и този факт предстои да бъде анализиран.

"Движението направи впечатление с модерна и разчупена кампания и мисля, че се доказа като самостоятелен политически играч. Зад нас застанаха млади и образовани хора - икономисти, бизнесмени, лекари. Това е много добро постижение. След няколко месеца сме готови да се явим на избори с много добър резултат", категорична бе тя.

Попитана кои мъже в българската политика се държат като жени и кои са те, Дончева отговори: "Една част от тях са в Европарламента, другите са в българския парламент". Тя уточни, че няма сексистки нагласи, но на преговорите за съставяне на правителството ще се види кои са мъжете-жени. Според нея новото правителството трябва да се задържи на власт поне до лятото на 2015 г.

По думите й ДПС трябва да бъде отстранен от законодателната дейност и отстраняване на ключовите им хора в изпълнителната власт. "Иначе обръчите на Доган ще удушат всичко."