Дизайнер на „Пако Рабан“ ще облича служителите на Мтел
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Октомври 2014 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дизайнер на „Пако Рабан“ ще облича служителите на Мтел

/КРОСС/ Дизайнерът Ина Асса е победителят в конкурса „Мтелеганс" за нови униформи на служителите на Мтел. Дизайнът на победителката, който съчетава в себе си приветлив корпоративен облик с визуализация на темата за безкрайността, изразена в логото на Мтел, събра най-много гласове от двата етапа на конкурса. Моделите на Ина Асса ще бъдат носени от над 800 служители на компанията в цялата страната.

Освен правото да облече консултантите в магазините на Мтел, Ина Асса спечели и парична награда от 4000 лева. Подгласниците й Амал Джума и Георги Стоилов спечелиха съответно по 2000 и 1000 лева.

Ина Асса е завършила модната академия ESMOD в Париж през 2006 година. Специализира дизайн на обувки в Central Saint Martin`s School of Design, Лондон, след което работи за „Пако Рабан" и „Живанши". В момента се грижи за визията на лицата в БНТ1.

Конкурсът за създаване на нови униформи на служителите в магазините на телекома стартира в края на юли, като събра над 75 предложения и премина през два етапа. В първия етап седемчленното жури селектира най-добрите изработки. Във втория етап се проведе отворено онлайн гласуване във Фейсбук страницата на компанията, както и допитване до работещите в Мтел. Първоначалният регламент предвиждаше селекцията на трима финалисти, но заради големия интерес и качеството на изпратените проекти, журито разшири кръга на финалистите, като излъчи осем дизайнера, които да се борят за голямата награда. В крайната селекция бяха включени 16 мъжки и дамски униформи, като има дизайнери, които участваха с повече от едно предложение.

*В състава на комисията, която оценяваше кандидатурите, са: проф. д-р Любомир Стойков, председател на Академията за мода; Николай Божилов, дизайнер, носител на наградата „Златна игла" за „Най-добър млад дизайнер" за 2013 година; Ванина Ханджийска, моден блогър (styleinspiratrice.com) и Августина Маркова - Тути, стилист в предаването „Модерно". От страна на Мтел - Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации", Петя Стоянова, директор „Маркетинг комуникации" и Желязко Желязков, директор „Директни продажби".