АБВ ще предложи да се носи лична отговорност за щети, нанесени на дъжравния бюджет
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АБВ ще предложи да се носи лична отговорност за щети, нанесени на дъжравния бюджет

/КРОСС/Служебното правителство не спира с безобразията си. Уволни Постоянния секретар на МВнР - най-висшият дипломат, който има мандат по Закона за дипломатическата служба, пише Ивайло Калфин в социалната мрежа Фейсбук. 

Посланик Георги Димитров бил уволнен заради ниски оценки.

Министърът изглежда не е имал време да прочете закона.

В пресата пък пише, че БСП подали сигнал, че го видели на митинг на АБВ. Ами дори и Орешарски не спираше служители в администрацията да участват в протести. Да не би те да нямат граждански права?

От АБВ ще предложим да се носи лична отговорност за щети, нанесени на дъжравния бюджет. Тогава министри и чиновници ще мислят два пъти дали да пращат хората на съд срещу администрацията, допълва Калфин.

По-рано днес БНР съобщи, че постоянният секретар на МВнР Георги Димитров е уволнен. От От ведомството отрекоха уволнението да е свързано с неговата принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Георги Димитров заемаше най-високата професионална дипломатическа длъжност по решение на бившия външен министър Кристиан Вигенин. Той отговаряше за управлението на бюджета и кариерното развитие на дипломатите.

Преди това Димитров беше посланик в Сърбия. Впоследствие беше отзован от Белград заради принадлежност към ДС.