Станишев: Най-глупаво е да се самоизбием като партия
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: Най-глупаво е да се самоизбием като партия

/КРОСС/Три перспективи има за България след 5 октомври, смята бившият председател на БСП Сергей Станишев: дясна коалиция начело с победителя - партията ГЕРБ, които постигнаха сериозен резултат, но получиха по-малко депутати от предишния парламент широка коалиция, предсрочни избори.

Какво трябва да е поведението на левицата в тази ситуация Станишев обясни преди началото на пленума на партията, на който се очаква БСП да реши как ще участва в политическите консултации за съставяне на правителство, които започват в понеделник. БСП трябва да се мобилизира, смята Станишев, да има план и за вътрешна реорганизация, да работи на базата за ясни политики. В диалогът, който предстои с победителя на изборите, и с всички други партии, да имаме последователност в политиките, съветва Станишев.

Станишев призна, че резултатите от изборите са тежка диагноза за състоянието на държавата, защото под 50% са гласувалите. Това според него е знак, че всички политици трябва да проявят смирение и отговорност за държавата и хората, защото най-важното е да има усещане за перспектива.

Станишев открои и слабия резултат на БСП и каза: Сега ще чуем анализа на ръководството, но по-важното от самия анализ е какво правим оттук-нататък. Най-глупаво е да се самоизбием като партия, каза той.