ДПС подкрепя Бат`Сали
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС подкрепя Бат`Сали

/КРОСС/Протестът срещу разпределението на мандатите е протест срещу принципите на правовата държава. Това обявиха от ДПС по повод недоволството в Кюстендил, Дупница и Ямбол срещу получените от Движението допълнителни мандати, след разпределението на гласовете от чужбина.

ДПС припомня, че методиката за разпределение на мандатите е въведена още от 41-вото НС, когато управляваше ГЕРБ, и доразвита от БСП в досегашния парламент.

От ДПС припомнят съобщение до медиите, че методиката, известна като "формула на Хеър - Ниймайер", е възприета още с Изборния кодекс на ГЕРБ, и доразвита от БСП. ДПС изтъкват, че са предупреждавали и в двата Парламента за рисковете на тази формула: Затова не разбираме този вой от представители на ГЕРБ и БСП срещу собственото им творение.

От ДПС смятат, че след като реакции на партиите са насочени срещу собствения им закон, това е и реакция срещу принципите на правовата държава. Партията посочва и места, където методиката дава преимущество на АБВ и Атака, с по-малко гласове.