Мерджанов: Промени в Изпълнителното бюро ще има
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мерджанов: Промени в Изпълнителното бюро ще има

София /КРОСС/ Промени в Изпълнителното бюро на БСП ще има и те ще бъдат предложени в най-скоро време от председателя на Националния съвет на партията. Това обяви пред журналисти говорителят на ИБ на столетницата. Най-вероятно това щяло да се съчетае със структурирането на новата парламентарна група на „БСП лява България", след уточняване ръководството на ПГ.
Мерджанов разясни, че дискусията на пленума преминава в изключително самокритичен тон. Били са отправени и много предложения.
„Разчитаме, че тази самокритичност на дискусията ще бъде пренеса и в областните, и общинските структури. Поставени бяха много въпроси, свързани и с оставка на председателя на Изпълнителното бюро", посочи Мерджанов.
На пленума е предложена група и състав за участие в консултациите с представители на ГЕРБ в понеделник. Ръководител на групата ще бъде Янаки Стоилов. Работната група ще има ясен мандат, който се основава на предизборната им кампания и платформа. „Тя заключава и се ограничава в тези 12 червени линии, които са отправна точка в защитата на нашите социални и икономически искания към избирателите.
БСП няма да поема преки управленски ангажименти. Това обаче не означава, че партията няма да подкрепи конкретни разумни становища по важни въпроси.
БСП ще бъде опозиция, но това не означава отказ от диалог. БСП дори би подкрепило и промени в Изборния кодекс, дори премахването на преференцията.