Рашидов: След 2 години ще ни управляват ДПС и циганските махали
Секция: ПОЛИТИКА
10 Октомври 2014 19:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашидов: След 2 години ще ни управляват ДПС и циганските махали

София /КРОСС/ Негласуващите българи дават властта в ръцете на правителства, които след това не харесват. Това заяви пред bTV бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. „Ако така продължават още малко да не гласуват, след 2 години БГ ще бъде управлявана от ДПС и циганските махали", подчерта той.
Рашидов се възмути от това как след цяла година на протести 60 на сто от българите така и не са отишли до урните и подчерта, че „не може само да се констатира".
„Две години бяхме свидетели на хора, които са много харесвани в говоренето, а два камъка не са пренесли отляво на дясно. (...) Да, грешки е имало: партийни, управленчески. Ако поуките са извадени, сега е дошло друго време - да построим тази къща с добри строители. Нямаме нужда от добри философи", подчерта Рашидов.
По думите му България е в тежка енергийна, банкова и духовна криза и е време за правителство, което е загърбило партийните си позиции.
„Българските гласоподаватели дават своя глас и най-естествено е лидерът на най-голямата партия да е премиер", категоричен беше скулпторът. По думите му целият казус около евентуалния втори премиерски мандат на Бойко Борисов е сравним с това пудел да лае каракачанка.
Рашидов обилно нахвали свършеното по времето на ГЕРБ, каза, че партийният лидер карал министрите си да работят и подчерта, че е оставил Министерството на културата с пари в него, а сега е с 15 млн. лева дефицит.
„Аз 4 години се опитах да служа на моята гилдия. Като ми предложат, ще се замисля", отговори Рашидов на въпроса дали ще влезе в нов кабинет на ГЕРБ.
Това не е толкова политически, колкото чисто криминален акт с участието на високопоставени политици. Така Вежди Рашидов коментира казуса с Корпоративна търговска банка, в която има блокиран и негов крупен влог.
Той я сравни с пирамидите от 90-те като Града на мечтите и посочи, че седмица преди началото на кризата с трезора на Цветан Василев, вложители с недоказуем произход на средствата са били предупредени да изтеглят парите си.