Предстоящи събития в страната за днес, 13 октомври
Секция: Предстоящи събития
13 Октомври 2014 05:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 13 октомври

/КРОСС/ *** 

Берн.
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария, в рамките на което ще се срещне със своя швейцарски колега президента Дидие Буркхалтер.

***
Люксембург.
Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.

***
София.
От 11 ч. в Националния музей „Земята и хората" министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и генералният директор на Европейската ЦЕРН проф. Ролф Хойер ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от създаването на Европейската организация за ядрени изследвания и 15-годишнината от пълноправното членство на България в организацията. В откриването на експозицията ще участват Ирена Младенова, заместник-министър на икономиката и енергетиката, и проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски". От 12 ч. в хотел „Хилтън" ще се проведе пресконференция за медиите.

***
София.
От 11.30 ч. в Гранд хотел „София", зала „Триадица", ет. 1 ще се състои заключителна пресконференция на екипа на проект „Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура". На пресконференцията ще бъде демонстрирана изградената географска информационна системата на пристанищата за обществен транспорт с национално значение.

***
София.
В 10 ч. в зала „Запад" на Народно събрание преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на БСП. След срещата е предвиден брифинг за медиите.

***
София.
В 11 ч. в Медиа центъра на БНР Българско национално радио, „Музикална къща БНР", Karma Events, P&P events ще дадат пресконференция за предстоящите музикални събития от програмата за честванията на 80 години БНБ „Властелинът на ефира".

***
София.
В 13 ч. ще бъде тествана системата за ранното предупреждение в Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй".

***
София.
От 13 ч. в конферентната зала на НОИ ще се проведе пресконференция на тема „Преминаване към електронен обмен на данни за изплащане на паричните обезщетения за временна неработоспособност - етапи, нормативни изисквания и практическа реализация".

***
София.
В 14 ч. в Министерски съвет Гражданският борд за свободни и прозрачни избори ще проведе заключителното си заседание.

***
София.
В 15.30 ч. в Централата на ДПС председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан ще даде пресконференция.

***
София.
В 11 ч. в Националния пресклуб на БТА община Габрово ще представи петото издание на Международния кинофестивал „Смешен филм фест".

***
София.
В 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Болкан Асист" ще представи проект „Граждански дебат за промяна". Ще бъдат представени резултатите от национално проучване на мненията и нагласите на българските граждани за участие в управлението.

***
Брюксел.
В 18.30 ч. евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) организира дискусия на тема „Комунизмът и несломеният човешки дух" в Европейския парламент.

***
Благоевград.
В 10.30 ч. Дневен център за възрастни хора с увреждания психо-социална услуга „Светлина" - Благоевград ще отбележи Световния ден на психичното здраве с празнична програма.

***
Бургас.
От 13 до 17 октомври ще се проведе „Европейско приключение", което включва спортно ориентиране за намиране на обекти финансирани със средства на ЕС.

***
Бургас.
В 9 ч. в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Бургас организира регионална кръгла маса на тема: „Социалната икономика и социалното предприемачество в България. Възможности за заетост и предизвикателствата пред младите хора".

***
Варна.
От 11.30 ч. в Община Варна ще бъде отбелязан Денят на българската община. На събитието са поканени да присъстват председателите на ОбС-Варна за периода от 1991 г. до днес, кметът на Община Варна и представители на общинска администрация.

***
Велико Търново.
От 13 до 17 октомври Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново ще проведе във всяка от десетте общини от областта състезание по електронен дартс.

***
Видин.
От 10.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ПП ГЕРБ - Видин ще представят резултатите от парламентарните избори в 5 МИР - Видин.

***
Видин.
В 14.30 ч. в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът на общината Борислава Борисова ще връчи договорите на учителите, които ще участват в дейностите по проект „Реализация чрез интеграция".

***
Добрич.
От 9 ч. в община Добрич в Малката заседателна зала ще се проведе кметска оперативка.

***
Кюстендил.
От 12 ч. ще се проведе автопоход от цирковата площадка в града до разклона за село Жиленци (при хотел „Рай") в знак на протест срещу решението Александър Методиев от ДПС, по-известен като Бат Сали, да влезе като депутат в 43-то Народно събрание.

***
Плевен.
В 12.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА областното ръководство на ПП АБВ - Полевен ще даде пресконференция, по време на която ще коментира резлтатите от изборите на 5 октомври.

***
Пловдив.
От 14 ч. в офиса на СРС „Подкрепа" ще се проведе пресконференция.

***
Смолян.
От 18 ч. в НЧ „Орфееви гори" ще бъде открита изложба-базар „Родопски занаятчии" - VІІ издание.