Ким Чен Ун се появи за пръв път след 3 септември
Секция: СВЯТ
14 Октомври 2014 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ким Чен Ун се появи за пръв път след 3 септември

/КРОСС/ Ръководителят на Северна Корея Ким Чен Ун се е появил на обществено място за пръв път от 40 дни, съобщи информационната агенция на страната КЦТА. Така той разсея слуховете, че е зле със здравето или пък е свален от власт.

Ким е посетил нов жилищен квартал за научни работници, работещи по спътниковата програма на Северна Корея, а по-рано през деня - и новопостроения Институт за природни енергийни източници на Академията на науките. В информацията не се уточнява кога са направени посещенията, отбелязват Reuters и AP.

На почти цялата първа страница в официоза „Нодом синмун" днес е публикувана снимка на усмихнатия Ким Чен Ун, поместени са и други фотоси, на които водачът на КНДР е с тънък черен бастун. Вчера южнокорейският вестник Нодом синмун" днес е публикувана снимка на усмихнатия Ким Чен Ун, поместени са и други фотоси, на които водачът на КНДР е с тънък черен бастун. Вчера южнокорейският вестник Нодом синмун" днес е публикувана снимка на усмихнатия Ким Чен Ун, поместени са и други фотоси, на които водачът на КНДР е с тънък черен бастун. 

За операциите в КНДР били повикани френски хирурзи, предаде ТАСС. След това, твърди вестникът, Ким бил на рехабилитация северно от Пхенян.

За последно 31-годишният ръководител на КНДР бе видян на 3 септември на концерт. След това пропусна честванията на две важни партийни и държавни дати, на които обикновено винаги присъства. В края на миналия месец по телевизията бе разпространена само кратка информация, че той не се чувства добре, и кадри от август, на които той изглеждаше напълнял и се виждаше, че куца.

В днешното съобщение на КЦТА не се споменава нищо за здравословното състояние на Ким, а само изказванията му при посещенията на двата обекта.