ДНР: Назначаването на Полторак за министър на отбраната на Украйна е още един признак за фашизацията на страната
Секция: СВЯТ
14 Октомври 2014 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДНР: Назначаването на Полторак за министър на отбраната на Украйна е още един признак за фашизацията на страната

/КРОСС/ Назначаването на командващия Националната гвардия Степан Полторак на поста министър на отбраната на Украйна е още един признак за фашизицията на украинското общество. Това заяви вице-премиерът на Донецка народна република Андрей Пурггин.

В понеделник украинският президент Петро Порошенко издигна пред Върховната рада кандидатурата на Полторак за поста министър на отбраната. По-рано държавният глава прие оставката на бившия министър Валерий Гелетей.

„Извършва се стремителна фашизация на украинското общество. Назначаването на Полторак е още един признак“, смята Пургин. „Това е много отвратителна личност, която прикрива всички престъпления на Националната гвардия. Достатъчно е да кажем, че 70 % от състава на гвардията до ден днешен не са регистрирани. Бойците, на които бяха раздадени автомати, не присъстват в никакви списъци“, отбеляза още Пургин.

„Фашизацията на обществото расте стремглаво. Достатъчно е да сравним заглавията в украинските вестници с тези от миналата година. Контрастът е очевиден. Сега започваш да разбираш как за две-три години Германия прерасна в Третия райх“, заяви вице-премиерът на самопровъзгласилата се република.

Както отбеляза по-рано известният руски военен експерт Игор Коротченко, Полторак е „ревностен привърженик на военно-репресивните и твърди полицейски мерки за прочистване на Донбас“, и неговото назначаване на министерския пост говори за готовността на Киев да продължи войната в югоизточната част на страната.