Изложба '89 тогава и сега: 25 плаката за 25 години свобода
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2014 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложба '89 тогава и сега: 25 плаката за 25 години свобода

/КРОСС/През ноември и декември изложба, посветена на 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, тръгва на път из страната. Какво се е случило преди 25 години през погледа и интерпретацията на младите хора ще може да видите на Моста на влюбените в София - от 18 до 3 ноември, в Бургас от 3 до 7 ноември, в Пловдив - 4 - 30 ноември, Смолян - 17 - 31 декември.

Организаторите обявяват и конкурс за плакат. 

Ако си на възраст не повече от 30 години, живееш в свят, изпълнен с безкрайни възможности. Дали ще сбъднеш мечтите си зависи само и единствено от теб самия. А какво знаеш за живота в България преди да се родиш? Чувал ли си някога за желязната завеса, комсомолските бригади, купонната система или може би за „Ленинските съботници"?

Дузина художници и дизайнери потърсиха отговор на въпросите за прехода и близкото минало с художествени средства. Техните плакати ще бъдат изложени на Моста на влюбените през октомври, а след това ще обиколят страната и чужбина.

В тази изложба решихме да ви покажем и някои от запазените в архива на община София автентични, протестни плакати от 1989. Две поколения, две изразни средства, две системи, 25 години по-късно, псочват организаторите във Фейсбук страницата на събитието.