Дядо Неофит не иска подаръци за рождения си ден
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2014 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дядо Неофит не иска подаръци за рождения си ден

София /КРОСС/ На 15 октомври се навършват 69 години от рождението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Светия Синод.
Във връзка с тежките трагедии, сполетели напоследък различни региони на страната - големите наводнения във Варна и Мизия, взели човешки жертви и причинили големи щети, трагичния инцидент в Горни Лом, отнел живота на 15 човека, патриархът не смята за уместно да отбелязва тържествено рождения си ден. Затова той ще прекара деня в уединение и молитва за българския народ.
Негово Светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да насочат в деня на личния му празник своето внимание и любов към сънародниците в нужда и употребят тези средства за подпомагане на пострадалите.
Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка:
Св. Синод на БПЦ - БП; гр. София, ул. "Оборище" № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.