Путин: международните правозащитници премълчават престъпленията в Украйна
Секция: Русия
14 Октомври 2014 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: международните правозащитници премълчават престъпленията в Украйна

/КРОСС/ Много международни правозащитници организации лицемерно премълчават извършваните престъпления срещу мирното население в югоизточните региони на Украйна. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

Според него, събитията в Украйна разкриха мащабна криза на международното право, базовите норми на Общата декларация за човешките права и конвенцията за предупреждение за геноцид.
Руският президент напомни, че хората в Украйна „се подлагат на мъчения, на жестоко унижаващи тяхното достойнство наказания, дискриминация и неправомерни решения".

«Ние станахме свидетели на двойните стандарти в оценката на престъпленията срещу мирното население в Югоизточна Украйна, на нарушенията на фундаменталните права на човека за живот и лична неприкосновеност. Хората там се подлагат на зверски мъчения, на жестоко унижаващи тяхното достойнство наказания, дискриминация и неправомерни решения», подчерта Владимир Путин.

«За съжаление много международни правозащитни организации просто си затварят очите на случващото се в Югоизточна Украйна и лицемерно обръщат гръб на това», заяви руският президент.

«А какво се случва в момента, когато върви предизборната кампания? Та това също са избирателни права. Какво си мислят, че не виждаме нищо? На всяка крачка хората там са унижавани и подлагани на побои заради убежденията си. Каква е тази демокрация, която така се налага в тази територия?», възмутен попита руският лидер.