Продават на търг къщата на лидера на ДПС в Петрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2014 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продават на търг къщата на лидера на ДПС в Петрич

/КРОСС/ Изненадваща продажба обяви днес съдия-изпълнител от Благоевград, къщата на активния член и лидер на ДПС в Петрич Атушка Маркова и съпруга Александър Марков е обявена за публична продан заради дълг към банкова институция.
Маркова от години живее в София заради работата й в МРРБ, а после и в агенцията за метрологичен и технически надзор.
Имотът на площ 130 кв. метра е в центъра на Петрич и е оценен на 77 550 лева, това е първоначалната цена, от която тръгва наддаването. Атушка Маркова живее в София, където е и новата и адресна регистрация, в семейния им дом в Петрич е съпругът й. Кое е довело известното семейство до критичната ситуация да загубят дома си не е ясно, факт е ,че са имали дълг, към банката, който не са обслужили навреме.
Атушка Маркова е един от най-дейните лидери на Движението за права и свободи в региона. По времето на министър-председателя Орешарски тя бе назначена за заместник председател на държавната агенция за метрологичен и технически надзор, длъжност с ранг на зам. министър. Преди това работеше в министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Петрич дълги години Маркова бе общински съветник и председател на ОБС в южния град. Кариерата и се разви много бързо, тя напусна града и се изнесе в София, съобщава struma.com.