Предстоящи събития в страната за днес, 16 октомври
Секция: Предстоящи събития
16 Октомври 2014 06:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 16 октомври

/КРОСС/ *** 

София.
От 13 ч. в зала „Запад" на Народно събрание преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на коалицията „Патриотичен фронт".

***
Правец.
Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще присъства на тържественото честване на 33-годишнината от обявяването на Правец за град. В 17.15 ч. премиерът ще открие велоалея „Правец" на входа на велоалеята при Спортен комплекс - Правец. В 18 ч. министър-председателят ще се срещне с кмета на Община Правец Румен Гунински и с общинското ръководство в сградата на общината. Проф. Близнашки ще произнесе приветствено слово в началото на празничния концерт от 18.30 ч. в зала „Правец" в Народно читалище „Заря 1895", след което ще присъства на тържествена заря за празника на града.

***
София.
От 9 ч. в зала „Сердика" на „Шератон Хотел Балкан" вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева ще открие годишната конференция „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2014", която се провежда под неин патронаж.

***
София.
От 9 ч. в Интер Експо център ще се проведе Европейски ден на предприемача 2014 „Иновации и предприемачество - Растеж за Европа".

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет в заседателната зала в сградата на съвета, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12.

***
София.
От 9.30 ч. 30 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветан Цветанов, Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров (чл. 387 ал.2 и др. от НК).

***
София.
От 10 ч. в зала „Средец" на хотел „София хотел Балкан" ще се проведе заключителна пресконференция за представяне на „Обучението - гаранция за професионализъм и развитие", реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен Капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София.
От 10 ч. в Национален пресклуб БТА Българският енергиен и минен форум ще даде пресконференция на тема: „За спешни и адекватни действия в енергетиката сега! БЕМФ ще представи неотложни, тежки и непопулярни мерки за излизане от кризата в енергетиката".

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА Асоциация „Прозрачност без граници" ще даде пресконференция на тема: „Избори 2014 - нерешени проблеми".

***
София.
От 11 ч. в сградата на Камарата на строителите в България, ул. „Михаил Тенев" 6 , ет. 1, ще се проведе пресконференция по повод приключването на процедурата по чл.20 ал.2 от Закона за Камарата на строителите.

***
София.
От 11 ч. в Аулата на болница „Св. Екатерина" Българското дружество по алергология и болница „Св. Екатерина" организират пресконференция във връзка със сезонните тенденции за алергията към домашните микрокърлежи.

***
София.
От 12 ч. в „Медия център БНР" (бул. „Драган Цанков" № 4) ще се състои пресконференция за представяне на новия публицистичен сегмент в програмата „Събота 12+3". От 12.30 ч. във фоайето пред Първо студио на БНР ще бъдат връчени дипломите на участниците в майсторския клас на „Училището за радио" - БНР Академия.

***
София.
От 12 ч. в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров - археолог, Ангел Конаклиев - археолог, и Валери Симеонов - секретар на община Търговище ще дадат пресконференция за представяне на реставрираните уникални художествени произведения, сервизи от стъклени чаши и други находки, открити през лятото при разкопките на античния и средновековен град Мисионис край Търговище.

***
София.
От 13 ч. в Българския национален тенис център служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова ще награди победителите от турнира по тенис „Девин мастърс".

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА Гражданска инициатива „Да спасим Карадере" ще даде пресконференция на тема: „Карадере - плажът след края на сезона, инвестиционният проект на „Мадара Юръп", предстоящи действия".

***
София.
От 16.30 ч. над 300 работници и служители, членове на КТ „Подкрепа" от „ТЕЦ Варна" ЕАД, „ЧЕЗ Разпределение България" АД, „ЧЕЗ България" ЕАД и „ЧЕЗ Електро България" ЕАД ще проведат протестен митинг-шествие, който ще започне от сградата на „ЧЕЗ България" ЕАД по ул. „Г. С. Раковски" до сградата на Министерството на икономиката и енергетиката.

***
София.
От 19 ч. ще се проведе „Парад на знамената", който ще започне от пресечката на ул. „Алабин" и бул. „Витоша", след което ще премине по „Витошка" и ще приключи пред НДК.

***
Бургас.
От 18 ч. в Експозиция галерия „Георги Баев" (бул. „Демокрация" № 6) бургаски творци ще представят идейни проекти за новата визия на площад „Тройката".

***
Варна.
От 14.30 ч. в двора на църквата „Св.Архангел Михаил" Български Червен кръст - Варна и Духовно-просветен център „Св.Архангел Михаил" ще отбележат със съвместна инициатива Международния ден за борба с глада.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Пресклуба на БТА във Велико Търново ще се състои пресконференция на заместник-председателя на Великотърновския общински съвет Румен Димитров във връзка с актуални теми от обществено-политическия живот.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в Пресклуба на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция на Реформаторския блок - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в Изложбени зали „Рафаил Михайлов" Съюзът на българските писатели - група Велико Търново организира среща с поета Георги Константинов.

***
Габрово.
От 14 ч. в Музей „Дом на хумора и сатирата" в залата на жирафите ще се състои брифинг с президента на Комисията по култура Катрин Кълън.

***
Добрич.
От 13 ч. в конферентната зала на хотел „Изида" в Добрич ще се проведе пресконференция по повод завършването на лот 44 от ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.

***
Пловдив.
От 11.40 ч. в изложбената зала на Общински съвет - Пловдив ще бъде открита изложбата „Шанхай в моето сърце", е организирана по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България.

***
Смолян.
От 13.30 до 17 ч. във военно формирование 28330 - Смолян, квартал „Каптажа", ще се проведе Ден на отворени врати, посветен на 80 години от създаването на формированието и 20 октомври - празник на 101 алпийски батальон.

***
Смолян.
От 14 ч. на площад „България" ще се проведе Ученическа лекоатлетическа щафета „102 години от Освобождението на Родопите".

***
Смолян.
В Пампорово ще бъде открито ХІ-то Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона".