Кирил Добрев: Обвинявам Станишев за загубата на повече от 100 хиляди гласа
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев: Обвинявам Станишев за загубата на повече от 100 хиляди гласа

/КРОСС/ Директно обвинявам Сергей Станишев за загубата на повече от 100 хиляди гласа, каза Кирил Добрев от БСП в интервю за BTV. 

„Има неща, за които твърдо обвинявам Станишев. Първо - че вкара търговците в храма, второ - че вкара БСП във вътрешнопартийни битки и имаше моменти, в които БСП обслужваше икономически интереси. Трето - обвинявам го директно за загубата на повече от 100 хиляди гласа. След изборите Георги Първанов има политически субект в лицето на АБВ, а БСП е минус 150 хиляди гласа. За Сергей Станишев съм говорил тогава, когато всички мълчаха. Отношението ми към днешна дата не се е променило", каза още Кирил Добрев.

„И ГЕРБ, и Реформаторският блок са отишли неподготвени на срещата. ГЕРБ трябваше да се подготвят за начина, по който Реформаторите вземат своите решения и с това да се започне. От своя страна Реформаторите трябва да знаят, че при ГЕРБ преговори се водят трудно, да не кажа почти невъзможно. Времето ще покаже дали коалицията Реформаторски блок-ГЕРБ е възможна", коментира Добрев.

България има нужда от стабилно правителство, и то в рамките на повече от един мандат, подчерта той. „През 2009 г., когато дойдоха на власт,  ГЕРБ, в лицето на Бойко Борисов, си мислеха, че животът започва от тях. Ние направихме същото, когато не спечелихме изборите, но направихме правителство с ДПС. Тогава нашата основна задача беше никога повече ГЕРБ и това също беше грешка. Отговорност за изборите трябва да носи Сергей Станишев. Той задължително трябваше да бъде на пресконференцията и да участва в първото заседание на бюрото, в което се правеше анализа", допълни Добрев.