Ръководството на ББЦ не е поръчвало натиска върху Баракова
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 09:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръководството на ББЦ не е поръчвало натиска върху Баракова

/КРОСС/Светлин Танчев от „България без цензура" заяви категорично, че ръководството на партията не е поръчвало натиска върху учителката по биология от Пловдив Анна Баракова, която беше избрана за депутат от Пловдив, след като номерът ѝ в листата съвпадна с номера на партията в бюлетината.

„Категорично не е поръчвано и няма как да е поръчвано това от ръководството. И вчера се обърнах към г-жа Баракова да я призова да се свърже с мен, г-н Бареков или някой друг от ръководството на партията и ако е имало натиск, да ни уведоми, да дойде да говорим и да вземем съответните мерки", заяви Танчев по Нова телевизия. По думите му досега никой от ръководството не е успял да осъществи контакт с нея.

Танчев обясни, че Дяко Дяков, когото Баракова обвини в пряк натиск, е бил подреден на второ място в листата на партията в Пловдив, тъй като е адвокат, а партията би имала по-голяма нужда от юристи и финансисти в парламента.

„Предполагам, че е имало някакъв разговор между нея и Дяко Дяков. За мен тя от първия ден е депутат. Като лидер на тази парламентарна група аз трябва да се видя с нея. Тя трябва да попълва поне три вида документи", заяви Танчев.

Той обясни, че ръководството на партията многократно се е опитало да се свърже с Анна Баракова, но тя не отговаряла. Освен това Танчев заяви, че е учуден защо тя първо се е свързала с отцепници от ББЦ.

Танчев отхвърли и твърденията, че Бареков е ходил при Бойко Борисов, за да се извинява.