Григор Димитров стартира с победа защитата на титлата си в Стокхолм
Секция: СПОРТ
16 Октомври 2014 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров стартира с победа защитата на титлата си в Стокхолм

/КРОСС/Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа защитата на титлата си на тенис-турнира вшведската столица Стокхолм с награден фонд 593 705 евро. Поставеният под номер 2 Димитров, който почиваше в първия кръг на надпреварата, победи в оспорван мач Теймураз Габашвили (Русия) със 7:5, 7:6(4) за 1:54 час и се класира за 

четвъртфиналите.

Българинът започна отлично мача и след два пробива поведе с 5:1, а след това сервираше за първия сет. Габашвили обаче взе следващите четири поредни гейма и изравни резултата. Димитров успя да прекъсне серията на съперника си в 11-ия гейм за 6:5, а след това с третия си пробив в двубоя взе първата част след 55 минути игра.

Във втория сет шампионът от миналата година стигна пръв до пробив в шестия гейм, когато поведе с 4:2. Габашвили обаче отново не се предаде, върна пробива, след което взе и подаването си за 4:4. След това двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с минипробив за 2:0, но Габашвили направи обрат - 4:3. След това обаче първата ракета на България показа класа и здрава психика, спечели четири поредни точки и стигна до победата. Така Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 15 360 евро от наградния фонд.

Българинът ще играе на четвъртфиналите с победителя от мача между номер 6 Жереми Шарди (Франция) и Джак Сок (САЩ), който е днес. Отново днес Димитров и Пиер-Юг Ербер (Франция) ще играят на
четвъртфиналите на двойки в турнира срещу Джак Сок (САЩ) и Трийт Хюй (Филипините).

Бърнард Томич (Австралия) и Фернандо Вердаско (Испания) ще играят един срещу друг на четвъртфиналите. Томич победи номер 3 в схемата Кевин Андерсон (РЮА) със 7:6(4), 6:4, а Вердаско се наложи над Ярко Ниеминен (Финландия) с 6:3, 6:4.