Камен Донев: Дълбоко презирам българските политици
Секция: КУЛТУРА
16 Октомври 2014 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камен Донев: Дълбоко презирам българските политици

/КРОСС/„Политиците са хора, които дълбоко презирам.... Те не обичат никого, обичат само себе си", каза Камен Донев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Актьорът гостува в медията по повод предстоящия си гастрол в Мюнхен, Германия, където но 18 октомври ще представи своя моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество". Представлението ще бъде показано в залата на Мюнхенската филхармония, където Донев разказа, че преди години заедно с Теди Москов гледал концерт на Боби Макферин и мечтаел да се появи на същата сцена.

Актьорът, който миналата година се включи в протестите срещу кабинета Орешарски, се съмнява, че скоро ще настъпи промяна в морала на българските политици. Не вярва и че това може да стане с проливане на кръв. „Няма как да получиш ъпдейт, ако нямаш телефон или компютър, - обясни образно Донев. - Политиците ни сами трябва да искат се променят, иначе не става. Те не идват отнякъде другаде, те идват от народа...", казва Донев.

„Имам чувството, че в България много малко хора искат да вървят по стръмния път, повечето искат да вървят по лекия. Това е голям наш проблем, личен, като националност", твърди актьорът.