Путин показа на Вашингтон ядрената бухалка
Секция: Русия
16 Октомври 2014 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Путин показа на Вашингтон ядрената бухалка

/КРОСС/ Руският президент припомни на САЩ за Карибската криза и призова Запада да не изнудва Москва

Русия се надява, че САЩ си спомнят до какво може да доведе раздорът между ядрени държави и да се откажат от опитите за изнудване. От своя страна, Москва е готова за конструктивно сътрудничество с партньорите си, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за сръбския вестник „Политика", предаде РИА Новости.

„Настоящата криза в отношенията ни не е първата. Надяваме се, че нашите партньори осъзнават колко безразсъдно е да се опитват да изнудват Русия, а също, че си спомнят какви последствия за стратегическата стабилност може да има раздорът между големи ядрени държави. От своя страна, ние сме готови да поддържаме конструктивно сътрудничество на основата на равенството и реалното отчитане на взаимните интереси", посочи Путин.

Той добави, че Русия винаги се е стремила към открити и партньорски отношения със САЩ, но в замяна винаги е получавала различни условия и опити за намеса във вътрешните работи.
„Това, което се случва от началото на годината, е още по-тъжно. Вашингтон подкрепяше активно Майдана, а когато неговите протежета в Киев със своя бесен национализъм настроиха против себе си значителна част от Украйна и потопиха страната в гражданска война, тогава Русия бе обвинена в предизвикване на кризата", заяви още руският президент.