Повече от сто украински военни са обкръжени край Луганск
Секция: СВЯТ
16 Октомври 2014 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от сто украински военни са обкръжени край Луганск

/КРОСС/ Независимо от продължаващото примирие в Украйна, близо 112 украински войници от Националната гвардия са попаднали в ново обкръжение край Луганск, съобщи РИА „Новости", цитирайки изказване на назначения от Киев нов губернатор на Луганска област Генадий Москал. Той уточни, че в обкръжение е попаднала воинска част намираща се в района на село Бахмутовка. Москал посочи, че в момента армията се опитва да разкъса блокадата. Едва след като това е факт ще са ясни точните загуби на военна техника, ранени и убити. 

От украинската армия отричат нейните военни от Националната гвардия край Бахмутовка да са обкръжени и че имат постоянна връзка с тях.

Според губернатора в района действат казаците от „Донската войска" на атамана Николай Козицин, които не се подчиняват на самообявилата се Луганска народна република(ЛНР). Той командва около 5 хиляди бойци в региона.

През изминалата нощ при нападения в Донбас са били убити трима мирни граждани, предаде РИА „Новости", позовавайки се на данни от самопровъзгласилата се Донецка народна република(ДНР). „През нощта ситуацията не се е изменила съществено. Обстановката остава напрегната. Продължава обстрелът срещу селища в Донецката и Луганска народни републики. Регистрирани са най-малко шест случая на нарушаване на примирието от украинска страна", съобщиха от щаба на ДНР. При атака срещу селището Смелое са разрушени две частни къщи. Загинал е един цивилен, а още двама са тежко ранени. При обстрел в Донецк са били убити двама души, а още петима са пострадали.