ББЦ: Нямаме сериозни различия с ГЕРБ по приоритетните им цели
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ББЦ: Нямаме сериозни различия с ГЕРБ по приоритетните им цели

/КРОСС/Преговорният екип на коалиция "България без цензура" е упълномощен да взема решения от името ѝ, защото всъщност е председателски съвет, упълномощен със споразумението, с което тя се е явила на изборите. Седемте партии във формированието са представяни от четирима представляващи и ако се стигне до коалиционно споразумение, то ще бъде подписано от тях. Това каза за БНР Драгомир Стефанов от движение "Гергьовден", който е част от преговорния екип на ББЦ, ден преди срещата му с ГЕРБ.

Няма сериозни различия с ГЕРБ по целите, посочени от партията на Борисов като приоритетни в 18 точки, допълни той.

Утре преговорния екип на ГЕРБ ще се срещне с групата за консултации на "България без цензура". В рамките на седмицата на политическите консултации първата най-голяма политическа сила вече разговаря със следващите три: БСП, ДПС, РБ. Все още не е приключила срещата им с Патриотичния фронт. 

Според Драгомир Стефанов различия би могло да има в политиките за постигане на съответните цели. ББЦ също има своите пет приоритетни точки, сред които и създаване на условия за развитието на бизнеса така, че да може да отваря работни места, допълни той.

Бих посъветвал колегите от Реформаторския блок да не бързат да търсят разделителни линии, а да погледнат малко по-отговорно, а не като хора, които току-що са се добрали до властта и отново се опитват да се възползват от нея, каза Драгомир Стефанов.

В седемте формации, съставляващи коалиция ББЦ, няма хора, които са били във властта, изтъкна Стефанов и припомни заслугите на десните за създаването на здравната система, която в момента е в колапс.

Стефанов отрече да има разцепление в ББЦ и изрази увереност, че не е имало среща между лидера на коалицията Николай Бареков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя след изборите. Според него включването на бившия депутат от ГЕРБ Светлин Танчев в преговорния екип не е провокация, а възможност, тъй-като той по-добре познава бившите си колеги.