Ива Йорданова поема Държавната агенция за българите в чужбина
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2014 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ива Йорданова поема Държавната агенция за българите в чужбина

/КРОСС/ Със заповед на министър-председателя за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина е назначена Ива Йорданова, съобщава правителственият пресцентър.

В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца.

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли" в САЩ - 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски". Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация" на ООН в Ню Йорк.

Назначаването на Ива Йорданова е свързано с необходимостта в кратки срокове да се организира работата на агенцията и да се съдейства на проверяващите органи, след като вчера беше освободен досегашният и.д. председател, а в институцията влязоха инспектори от дирекция „Главен инспекторат" на Министерски съвет.

Първата задача на новия заместник-председател е да осигури на проверяващите достъп до цялата информация, за да може в срок да се изготви доклад до премиера от страна на Главния инспекторат.