Каспичан решава с референдум за изграждането на инсинератор
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2014 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каспичан решава с референдум за изграждането на инсинератор

/КРОСС/ Местен референдум е насрочен в град Каспичан и квартал „Калугерица" за 19 октомври (неделя) от 6.00 до 19.00 часа. Хората ще отговарят с „ДА" или „НЕ" на въпроса „Да се забрани ли изграждането и експлоатацията на инсталации за изгаряне на отпадъци на територията на град Каспичан?".
Решението за провеждане на това допитване е прието на извънредна сесия на общинския съвет в Каспичан, а със заповед на кмета на общината Милена Недева вече са определени пет избирателни секции, където местните жители ще упражнят правото си на вот. За организирането му са заложени в общинския бюджет 6000 лева.
За да се зачете резултатът от референдума, трябва да гласуват минимум толкова хора, колкото са гласували на последните избори за общински съветници - 1560 души.
За да се спре изграждането на инсинератора, повече от половината от гласувалите трябва да са отговорили с „ДА"
В социалната мрежа Фейсбук вече има призив към каспичанци: „Гласувай с „да" на 19 октомври 2014 година! ДА на чист въздух, ДА на здрави хора, ДА, за да останат хора в Каспичан!" .
Дида Лазарова от Каспичан също апелира чрез Фейсбук: „Нека този път всички заедно, въпреки различията си, да направим нещо хубаво за нашия град. На 19 октомври да излезем и да гласуваме с „да"!".