Над три пъти по-скъпи самолетни билети за Нова година
Секция: Туризъм
16 Октомври 2014 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над три пъти по-скъпи самолетни билети за Нова година

/КРОСС/ С наближаването на 2015 г. цените на самолетните билети около новогодишната нощ растат стремглаво. Ако планирате да пътувате за Нова година до някой от големите европейски градове или да се завърнете в родината за празника, пригответе солидна сума и побързайте с резервациите.

Проучване на туристическа агенция eSKY.bg сочи, че цените на билетите са вече над три пъти по-високи от обикновено и се очаква да нарастват още. В момента най-евтиният самолетен билет за периода около Нова година е до Берлин - малко над €100 в двете посоки, но без включен багаж и с кратък престой (връщане на 1-ви на обяд). Билетите до Виена са около €180 - с €50 по-скъпи от обикновено, но са сред най-изгодните, тъй като включват и багаж.

Полетите до някои от най-атрактивните новогодишни дестинации като Лондон, Париж и Рим струват над €220 в двете посоки без багаж. Билетите до Милано, които обикновено могат да се намерят дори за 50 евро в двете посоки, за периода около нова година започват от €180 евро, също без включен багаж.

Традиционно изгодни испански дестинации като Мадрид, Барселона и Валенсия са с цени на билетите над €300 за периода.

Въпреки високите цени, обаче, през последната седмица на декември традиционно трафикът ще е засилен, сочат данните на агенцията.

Хотелите също са покачили цените на услугите си, но в сравнение с авиокомпаниите - не толкова драстично. Така например, настаняване три нощувки в хотел от ниска категория в Милано започва от €140, в Рим - от €160, в Лондон и Париж - от €210, а в Берлин - от €260.