Бързо досъдебно производство срещу Марешки
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2014 17:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бързо досъдебно производство срещу Марешки

Варна /КРОСС/ Бързо досъдебно производство за извършено престъпление по член 131 от Наказателния кодекс - причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, е образувано във връзка с инцидента, при който бизнесменът Веселин Марешки е нанесъл удар с юмрук в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов. Това съобщиха от Районната прокуратура във Варна.
За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода за срок до една година или пробация.
Веселин Марешки е задържан за 24 часа, съобщава БНР.
Междувременно сайтът topnovini.bg съобщи, че бизнесменът, който бе приведен от ареста в МБАЛ „Св. Анна" заради влошаване на здравословното му състояние, първоначално е отказал да бъде хоспитализиран. След това обаче е поискал да лекува острия ларингит, с който е диагностициран и е настанен в клиниката по уши, нос, гърло. Така заместник-директорът на болницата д-р Красимир Петров обясни разминаването в информацията, след като по-рано съобщи, че бизнесменът е освободен от болничното заведение.
Със сътресение на мозъка в болницата постъпи и удареният от него общински съветник Костадин Костадинов. Той се е почувствал зле тази нощ и потърсил помощ в здравното заведение, след което е настанен в клиниката по неврохирургия.