Министър Коларова изненадващо посети IV Помощно училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Октомври 2014 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Коларова изненадващо посети IV Помощно училище

/КРОСС/ Министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и директорът на дирекция „Организация, контрол и инспектиране" в МОН Лазар Додев изненадващо посетиха IV помощно училище „Проф. Димитър Кацаров" в София, съобщават от МОН.

Министърът се запозна на място с условията на работа в училището и с дежурните представители на персонала. Тя посети специализираните кабинети по кинезитерапия, арттерапия, сензорния кабинет и игротеката, както и заниманията, извършвани в момента в класните стаи.
Представена беше и производствената практика, която се извършва от най-големите ученици в училището.

Доц. Коларова изрази своята критика към директора Венета Бочева Ал-Шериф за констатираните многобройни нередности при проверката на МОН, извършена след сигнал на родители за упражнено насилие над тяхното дете в рамките на училището. Очаква се директорът да даде своите писмени обяснения пред дисциплинарната комисия на МОН в съответствие със законовите срокове.

Представители на персонала изразиха пред министър Коларова безпокойствието си от неправомерния натиск, на който се чувстват подложени, вследствие на отправените подозрения и обвинения за тормоз на дете. Според тях в резултат на този натиск четирима служители от училището са пожелали да напуснат.