Сидеров: Истинските преговори за кабинет текат в Банкя
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров: Истинските преговори за кабинет текат в Банкя

София /КРОСС/ Лидерът на „Атака" Волен Сидеров определи проведените консултации при президента като задкулисие. Във всекидневния си коментар по АЛФА ТВ той заяви, че е отишъл при Плевнелиев с искането разговорите да са открити за медиите, за да разбере обществото какво се говори от лидерите на партиите, представени в парламента. Президентът отказва предложението с аргумента, че преговорите трябвало да се водят на спокойствие и да има баланс. Нито една партия или коалиция не е подкрепила искането на „Атака". „Никой не ме подкрепи. При това положение аз и колегата ми Чуколов казахме, че няма как да останем и да участваме в задкулисно заседание, в някакво договаряне, което няма да стане известно на хората", добави Сидеров.
Лидерът на "Атака" заяви, че президентът е поканил партиите на консултациите, за да им съобщи датата на свикване на НС, която той е избрал, без да се съобрази с предложенията за друга дата. „Тогава защо беше това упражнение? Защо беше цялата тази седянка да се свикват лидери на парламентарно представените партии, за да им се съобщи, че той е решил на 27-ми. Тогава защо го наричате консултация? Би трябвало да бъде уведомяване", посочи националистът. „На практика срещата, която беше наречена консултации с партийните лидери се превърна в монолог. На тръгване аз казах, че моята дата е 20-ти октомври, т.е. най-близката възможна. Няма какво да се бави, няма какво да се шикалкави повече. Нали всички казват, че държавата е в тежко положение. Защо се отлага стартът на парламента, който може да взима законодателни решения", допълни Сидеров и подчерта, че Плевнелиев не е дал отговор на въпроса защо се бави началото на парламента.
Националистът заяви, че датата се отлага, защото Бойко Борисов ще пътува до Брюксел и трябва да получи наставления какво да прави правителството - да задълбочи санкциите срещу Русия, да прекрати „Южен поток" и „Белене", да се осигури плацдарм за военни действия срещу Русия. Сидеров коментира, че Брюксел ще поиска това, а Борисов ще козирува ако иска да е на власт. Лидерът на „Атака" беше категоричен, че всеки един министерски пост в новото правителство ще бъде съгласуван с Брюксел, респективно Вашингтон, а в бъдещото правителство ще застанат проамерикански марионетки.
Сидеров е категоричен, че истинските преговори за правителство текат в Банкя и това става с участието на лидерите от Патриотичния фронт, ББЦ и реформаторите. Той отново поиска публичност на разговорите между партиите, които да се водят в присъствие на медиите.