Гроздан Караджов: Преговорите са само фасадни
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гроздан Караджов: Преговорите са само фасадни

/КРОСС/ "ДПС продължават да са в задкулисието и да упражняват влияние и в сегашните преговори. Реформаторският блок в известен смисъл е желан партньор единствено като фасада, като макет." Това каза за предаването „Нещо повече" по „Хоризонт" депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Според него именно това е причината съдебната реформа да се окаже „препъникамък" в преговорите между ГЕРБ и РБ.

"Ако се правят наистина консултации за кабинет в момента, те трябваше да започнат от председателите на партии. Те трябваше да се съберат и да изговорят едрите неща - дали изобщо може да има такава политическа конфигурация. Едва след това те прехвърлят на екипите си документацията и ги оставят да работят. В момента са започнати преговори наопаки. Това подсказва пак, че тези преговори са само фасадни", на мнение е той.

Според Караджов, целта е да бъде прехвърлена върху реформаторите вината за един евентуален отказ от поемане на отговорност от страна на Борисов.

"Истинските преговори ще се водят на ниво парламентарни групи", категоричен е той. А"ко преговорите не стигнат до успешен край, вината ще е на ГЕРБ", допълни политикът.