Веселинов, ПФ: Нямаме условия към български партии, само към ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2014 19:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веселинов, ПФ: Нямаме условия към български партии, само към ДПС

/КРОСС/ "Изненадан съм от приповдигнатия тон на новината. Имаме неразбиране по част от някои политики, сериозни политики където трябва да се търси общ език. Останаха за обсъждане четири теми - данъчна политика; искане на ГЕРБ за мащабно саниране с бюджетни средства на жилищния фонд; здравеопазването - премахване на монополното положение на НЗОК. ПФ ние смятаме, че основния проблем на държавата е бедността, демографския срив. Искаме диференцирано разпределение на лекарствата, искаме ниска ставка на детските стоки, ниска или нулева ставка. Това остана като въпрос на разискване на по-високо ниво. Не отиваме на разговори, за да не правим компромиси." Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ Искрен Веселинов от Патриотичния фронт.

"Може да се търси компромис, но не може да има цялостно отстъпление на ПФ. Едно от основните причини, която ни мотивира е, че не приемаме ДПС във властта. Смятаме, че трябва да бъдат направени структурни реформи, които да не дават кадри на ДПС да не стоят в администрацията. ДПС е корпоративна група, тази корпорация три пъти се добира до управлението на държавата. Нямаме условия към български партии. Споразумението за управление трябва да бъде широко подкрепено и с необходим консенсус. Не сме говорили за министерства. ПФ още в началото на консултациите заяви, че няма претенции за постове в правителството, това не е условие за нашата подкрепа. В преговорите се търсеха посоки, не сме искали министерства", каза още той.

"Отнасяме се добронамерено към РФ с изключение на една партия - тази на Касим Дал и Корман Исмаилов. Смятаме, че това нещо не е добро за България, смятаме за неприемливо представители на тази партия да влизат в изпълнителната власт. Единственото условие е неучастието на ДПС във властта, всичко останало е настрани. Ние смятаме, че това са вредни за държавата кадри. След днешните консултации и разговори, ПФ е отговорна формация, готови сме да правим компромиси в рамките на допустимото", категоричен бе Веселинов.