Георги Ангелов: Всички партии искат правителство, но не искат да участват
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2014 09:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Ангелов: Всички партии искат правителство, но не искат да участват

/КРОСС/ Държавният бюджет ще бъде актуализиран до 15 ноември. Правителство ще има в законоустановения срок, заяви финансистът Емил Хърсев в интервю за БНТ.

„Светли бъднини няма да има, партията, която ще се заеме с реформи, ще натрупа опита на националната отговорна сила", допълни той.

В предаването участва и икономистът Георги Ангелов, според когото в правителството ще има поне четири партии. Той се съгласи, че може да има и три, но тогава мнозинството ще е крехко.

„Всички партии искат правителство, но не искат да са в него, за да не поемат отговорност. Бюджетът ще трябва да е рестриктивен. Партиите не искат да се жертват, а икономиката потъва. Проблемите са в туризма, индустрията и износа за Европейския съюз", каза още Ангелов. Той обаче изрази съмнение относно възможността да бъде съставен кабинет.

Европейската практика в ситуация на толкова фрагментиран парламент е правителство, съставено от големите партии, каза Ангелов. Ситуацията е много тежка и икономически, и бюджетно и финансово. След толкова месеци на политическа нестабилност, икономиката вече потъва. Едно е да напишеш, че в бюджета има голям дефицит и ще вземеш дългове, съвсем друго да намериш откъде да вземеш тези пари, защото в ситуация на политическа нестабилност и липса на доверие към пазарите не е лесно да вземеш 4 милиона, обясни икономистът.