Дарик представя „Кольо К. & приятели”
Секция: КУЛТУРА
17 Октомври 2014 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дарик представя „Кольо К. & приятели”

/КРОСС/ Изложба от рисунки, живописни творби и графични отпечатъци на Кольо Карамфилов ще бе открита вчера в сградата на БНП Париба, София.

„Кольо К. & приятели" е една от няколко паралелни изложби на творби от знакови съвременни български художници от колекцията на Дарик радио.

Освен на Кольо Карамфилов (1963 -2014), ще бъдат изложени картини на Красимир Добрев и Стефан Божков.

Тримата художници са представители на едно и също творческо поколение, а тяхното мощно и талантливо присъствие на културната сцена е белязано от множество общи творчески и житейски съприкосновения, създали значими събития и творби.

И тримата са участници в единствения у нас, организиран от медия, ежегоден пленер „Звук и цвят", който включва около 400 произведения на повече от 150 съвременни художници.

Независимо че е лишена от претенция за изчерпателност, колекцията на Дарик радио, носи белега на съществените художествени процеси и явления през последните 15 години.

От медията уточняват, че акценти в показаната сбирка са „приемствеността и многобразието, духът за творческа общност и срещата на ярки артистични индивидуалности, атмосферата на диалогичност и приятелство, които все по-рядко откриваме в културното пространство".

Експозицията ще бъде отворена за посетители от днес до 10 ноември 2014 г., всеки работен ден между 9 и 18 часа.