Контрабандни цигари в кашони за кафе откриха на Капитан Андреево
Секция: ИКОНОМИКА
17 Октомври 2014 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Контрабандни цигари в кашони за кафе откриха на Капитан Андреево

/КРОСС/ Контрабандни цигари в кашони за кафе откриха митнически служители на МП Капитан Андреево. Акцизната стока е открита при влизане в страната на лек автомобил с българска регистрация. Автомобилът БMB, управляван от 22-годишен мъж, пътуващ със своята майка, е селектиран за щателна митническа проверка. При проверка се установява, че в багажното отделение на колата има кашон за пакетирано кафе „3 в 1", но вместо пакетчетата с кафе митническите служители откриват в кашоните грижливо подредени кутии цигари без акцизен бандерол. Още цигари, както и опакован нарязан тютюн за пушене митническите служители са открили и в двата предни калника на автомобила. Общото количество на откритите тютюневи изделия в автомобила е 17 000 къса безакцизни цигари от марките Ashima, Karelia Slims, Assos Slims и 12 кг нарязан тютюн за пушене.

Шофьорът на колата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

Още две досъдебни производства са образувани от разследващи митнически инспектори по два случая. При единият случай митническите служители откриват в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция за Румъния, 500 кутии цигари без акцизен бандерол. Два часа по късно са задържани 420 кутии цигари без акцизен бандерол открити в личния багаж, но в български граждани, пътник в автобус от Турция за България.