EVN стартира процедура за одобряване на нови Общи условия за продажба на топлинна енергия
Секция: ИКОНОМИКА
17 Октомври 2014 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN стартира процедура за одобряване на нови Общи условия за продажба на топлинна енергия

/КРОСС/ EVN България Топлофикация стартира процедура за одобряване на нови Общи условия за продажба на топлинна енергия на битови и небитови клиенти на дружеството. За целта дружеството е изготвило проект на нови Общи условия, който от днес е наличен на интернет страницата на компанията на http://www.evn.bg/Chastni_klienti/Toplinna_energija/Normativni-dokum-TP.aspx, както и на http://www.evn.bg/Biznes-klienti/Toplinna-energia/Zakoni_i_naredbi.aspx.

Като част от процедурата EVN България Топлофикация организира публично обсъждане на проекта, което ще се състои на 19.11.2014 г. от 14 до 16 ч. в Дом на културата „Борис Христов", гр. Пловдив, ул. "Гладстон" № 15, ет.1.

Становища и предложения по проекта за нови Общи условия ще се приемат до 19.11.2014 г. по пощата на адрес: Пловдив 4000, ул. „Христо Г. Данов" №37, на тел. 07001 7777, по имейл на info@evn.bg, във всички EVN офиси, както и на самото публично обсъждане. След публичното обсъждане и съгласно процедурата дружеството ще обобщи получените становища, които заедно с проекта ще бъдат внесени в ДКЕВР за разглеждане и одобрение.

Общите условия уреждат взаимоотношенията на клиентите с топлофикационното дружество, правата и задълженията на двете страни, условията за извършване на услугата топлоснабдяване, въпросите по отношение на разглеждане на жалби и т. н.

Действащите към момента Общи условия на EVN България Топлофикация са приети през 2007 г. От тогава досега в сектора настъпиха редица промени, които поставят необходимостта от осъвременяването на Общите условия на дружеството. Изготвеният проект е съобразен с изискванията на законите и подзаконовата нормативна уредба, като в същото време отразяват натрупания опит и познание в дружеството при отношенията с клиентите.

В проекта дружеството предлага да няма два отделни документа на Общи условия за битови и за небитови клиенти, както е в момента, а един общ документ Общи условия за двата вида клиенти. Така по равнопоставен начин са развити всички мрежови въпроси свързани с топлопреносната мрежа, качеството на снабдяването, подаването на сигнали и жалби.

В новия проект подробно са развити и текстовете за индивидуализация на клиентите, начина на промяна на клиентските данни и реда за промяна на клиентския профил. Важен момент е разширяването на обхвата и начина на представяне на информация до клиентите в електронен формат съгласно съвременните начини на комуникация. С проекта на нови Общи условия EVN България Топлофикация се стреми да развива дейността си на основата на модерни принципи при отчитане на интереса на всички страни.