Някои лидери отказват да видят реалността в Украйна
Секция: Русия
17 Октомври 2014 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Някои лидери отказват да видят реалността в Украйна

/КРОСС/Някои участници на срещата на върха в Милано за украинската криза отказват да видят реалността в лицето, което прави преговорите "трудни" и изпълнени с "разногласия и неразбиране". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"За съжаление някои участници на срещата на върха в Милано показаха пълна липса на желание да разберат реалността на положението в Югоизточна Украйна", заяви Песков пред РИА "Новости" след първата среща на руския президент Владимир Путин и украинския президент Петро Порошенко под егидата на европейските ръководители.

"Разговорите са действително трудни, има много разногласия и много неразбиране. Но въпреки всичко има промяна на мненията", допълни говорителят. Той допълни, че Русия остава отворена за разговори.

Руският президент Владимир Путин и украинският му колега Петро Порошенко започнаха тази сутрин първата си среща от края на август в рамките на срещата на върха на АСЕАМ в Милано. Втора среща между Путин, Порошенко, френския президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел ще се състои в 11 ч по Гринуич, съобщи антуражът на френския президент.