Марешки съди полицая, който го задържал
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марешки съди полицая, който го задържал

/КРОСС/Веселин Марешки заведе дело срещу полицая, написал заповедта задържането му, съобщава Varna.utre.bg. В сряда аптечният бос удари с юмрук в лицето общинския съветник Костадин Костадинов, след което бе задържан за 24 часа.

"Днес в Административен съд - Варна ще се проведе открито съдебно заседание по административно дело №3276/2014г. на г-н Веселин Марешки срещу ответника г-н Младенов - Орган по задържане към ОД на МВР - Варна", съобщиха от съда.
В жалбата си Марешки твърди, че заповедта, издадена от служителя - полицай в ООР на 2-ро РУП Варна, с която му е била наложена мярка - принудително задържане за срок от 24 часа е незаконосъобразна и в нея липсват законовоустановени реквизити.

Над 50 души се събраха вчера във Варна с искането бизнесменът Веселин Марешки да остане в ареста. По Нова тв те заявиха, че той се държи арогантно и подобно на феодал управлявал целия град, допълва Varna24.bg.
Хората разказаха, че са станали свидетели как Марешки е ударил юмрук на общинския съветник Костадин Костадинов и полицията дълго се е чудила какво да предприеме преди да го арестува.

По телефона се включи и бившият общински съветник и познат на Марешки - Веселин Данов. Той го защити като обясни, че Костадинов е нямал вид на ударен. Данов добави, че е научил, че пострадалият първи е започнал да обижда Марешки с псувни и закани.