Където няма ваксина, ще се издава удостоверение
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Където няма ваксина, ще се издава удостоверение

/КРОСС/Личните лекари ще издават удостоверения на майките, че не може да бъде извършена имунизация поради липса на ваксина и по този начин няма да бъдат спирани семейните помощи за деца. Това заяви служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той обясни, че ще бъдат изпратени писма до всички регионални центрове по здравеопазването, а оттам до личните лекари. И там, където няма ваксина, ще се издава удостоверение на майките, че не може да бъде извършена имунизация и майките няма да бъдат лишени от семейни помощи за деца. Въпросът е решен, заяви Христосков.

Днес е последното заседание на Консултативния съвет за оптимизация в осигурителната система, на него ще разгледаме окончателно всички предложения, свързани с пенсионната реформа, включително сроковете, в които ще предложим отделни мерки на новото правителство да приеме. Везната клони към това да бъде съхранен солидарният модел, системата да стане финансово устойчива, да получават хората добри пенсии и съответно да се върне доверието в осигурителната система, защото в момента това доверие е разклатено, каза министърът на труда и социалната политика.

Относно пенсионирането в специалните министерства Христосков каза, че ще има преходен период и конкретните възрасти за пенсиониране ще бъдат предложени от самите служители, естествено съгласувано със специалните ведомства. Възрастите, които ще бъдат предложени в законопроекта, ще бъдат различни. Министърът очаква предложения от синдикалните организации и от специалните ведомства.