Южен военен окръг на Русия получи шест чисто нови Су-34
Секция: Русия
17 Октомври 2014 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Южен военен окръг на Русия получи шест чисто нови Су-34

/КРОСС/ Шест чисто нови изтребителя Су-34 постъпиха на въоръжение на авиационния полк в Южен военен окръг (ЮВО), като по този начин бе обновен авиационния парк на полка със 75 %, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслужбата на ЮВО.

В близко бъдеще в обединението на ВВС и противовъздушната отбрана на ЮВО ще постъпят още повече от 40 единици съвременна авиационна техника, в лицето на модернизираните изтребители Су-27 и ударните хеликоптери Ми-35.

„Съгласно плана за превъоръжаване на войските от ЮВО, в авиационнияполк, разположен в Ростовка област (гр. Морозовск), пристигна поредната партида от шест чисто нови изтребители-бомбардировачи Су-34. Всички самолети бяха приети от инженерите от Морозовски авиационен полк, които провериха готовността им за работа”, се казва в съобщението.

В края на октомври екипажите от Морозовски полк ще започнат планови учения, на които ще бъде изпробвано щатното въоръжение както по въздушни, така и по наземни цели. Особено внимание ще бъде отделено на тяхното зареждане с гориво във въздуха, с цел разширяване на радиуса им на действие.

Многофункционалният изтребител-бомбардировач Су-34 по бойни способности се отнася към поколението самолети „4+”. Сред характеристиките му са:  увеличена дължина на полета до 4 хиляди километра, максимална скорост от до 1900 километра в час, както и наличието на система за управление на оръжията. Су-34 е въоръжен с 30-милиметрова картечница, а боевото му натоварване е увеличено до 8 тона.