Кадиев: Идеята за сливане на НАП с Митниците е опасна за държавата
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2014 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиев: Идеята за сливане на НАП с Митниците е опасна за държавата

София /КРОСС/ Идеята за сливане на НАП с Митниците наистина я има в програмата на ГЕРБ и тя е опасна за държавата. Това написа във фейсбук Георги Кадиев от БСП.
„Спомняте ли си, когато през 2012 Дянков щеше да мести Агенция Митници в Русе, неизвестно защо? Хората спряха да работят, за да видят какво ще стане, и започнаха да протестират.
Сега, макар и без Дянков, се появи слух, че ги сливат с НАП от 1 януари 2015. И пак протести, и пак спряха да работят.
Идеята наистина я има в програмата на ГЕРБ и е опасна за държавата. Ще създаде поредна неуправляема мега-структура, ще слее изкуствено две съвсем различни администрации, имащи съвсем различен състав и история и събиращи коренно различни типове вземания. И ще срути приходите", посочва Кадиев.
„Да напомня ли, че вляха АДВ в НАП и резултатът не е добър. Да напомня и за преместването на събиране на осигуровки от НОИ в НАП- тогава 900 души се преместиха, от които сега едва ли има останали и 20, а НАП така и не започна да прави ревизии по осигуровки.
Хубавото е, че никой няма никаква законодателна готовност да направи сегашното сливане. Няма работни групи, няма готови текстове, няма обществени обсъждания, няма правителство и няма парламент.
А когато има парламент, уважаеми колеги от Агенция Митници и НАП, можете да разчитате на нас", пише още социалистът.