Отровните гъби взеха поредна жертва
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отровните гъби взеха поредна жертва

/КРОСС/ Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици от натравяне с гъби. Възрастен мъж от Харманли стана поредната жертва на отровни гъби. Човекът е починал вчера вечерта в клиниката по токсикология към Университетската болница в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.
81-годишната му съпруга почина от натравяне с гъби преди два дни в болницата в Хасково.
Междувременно също снощи за лечение в Университеската болница е докаран 70-годишен мъж от Ивайловград, ял отровните мухоморки. В момента в здравното заведение трима души се лекуват от натравяне с гъби като състоянието им е стабилно. Лечението върви добре засега и за детето от Кърджали, което бе прието в критично състояние във вторник заедно с майка си.
Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици от натравяне с гъби, като 3 от тях са били на лечение в клиниката по токсикология към Университетската болница в града под тепетата.
Най-често жертва на мухоморките стават мъже над 70 години, обобщават лекарите и се надяват през уикенда лошо време да попречи на хората да берат гъби, пише "Марица".