Проверката за полицейско насилие над президентския племенник приключва в понеделник
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проверката за полицейско насилие над президентския племенник приключва в понеделник

Благоевград /КРОСС/ В началото на другата седмица ще приключи проверката на случая с арестувания племенник на президента Росен Плевнлиев.
Директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов разпореди да се разследва скандала, след като в сряда следобед двама пътни полицаи сложиха белезници на 22-годишния Станислав Плевнелиев, тъй като преминал с автомобила си на червен светофар. По-късно младежът се оплака пред медиите, че срещу него е упражнено насилие в стаята на дежурния полицай, където е блъснат в бюрото и е наранил лицето си и счупил часовника си. Пострадалият е диабетик и неприятният инцидент подложил на риск здравето му. Бащата на момчето Румен Плевнелиев пък поиска официално извинение от полицията за грубите действия над сина му. Само при това условие той и Станислав няма да завеждат съдебно дело срещу ОД МВР - Благоевград.
"Проверката ще покаже дали има превишени правомощия от страна на нашите служители и дали ще има наказани. Дотогава нищо друго няма да коментирам. Нека обществото не приема нашето мълчание в момента като признание за вина. Нека да изчакаме резултатите от проверката", заяви полицейският шеф Васил Митов, ситиран от standartnews.com.