31% от младите хора у нас прекарват онлайн повече от 6 часа на ден
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
31% от младите хора у нас прекарват онлайн повече от 6 часа на ден

/КРОСС/ 35% от младите хора в България прекарват повече от 2 часа на ден онлайн, а 31% - по над 6 часа, сочи проучване на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), проведено с подкрепата на Ericsson в периода април-май 2014 г. Според данните, 95% от анкетираните познават добре и използват технологични устройства всеки ден.

Целта на изследването е била да провери нагласата на българските граждани (целева група - от 18 до 34 години) относно това дали технологиите, използвани рационално, могат да подобрят обществения живот в страната, съобщиха на пресконференция авторите на доклада.

97% от анкетираните вярват, че свързаното общество и използването на ИКТ за градивни цели могат да променят обществения живот към по-добро. 95% пък са на мнение, че правилното използване на технологиите може да допринесе за икономическия растеж.

Най-голяма нужда от технологии има в образованието (според 74%), здравеопазването в отдалечени райони (55%) и обществените услуги (53%), е друг извод от проучването. 57% от анкетираните вярват, че свързаното общество ще има положителен ефект върху обслужването в публичния сектор и елиминирането на бюрокрацията.

Днес 91% от глобалното население има достъп до мобилни комуникации. Видеото доминира в трафика на данни от смартфон и таблет, като след няколко години повече от половината от населението на света ще се възползва от LTE свързаността, посочиха от Ericsson.