Охлюви ще се състезават в Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 18:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Охлюви ще се състезават в Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/ Третото издание на "Най-ОХЛЮбимото състезание"- състезание с охлюви в Стара Загора, ще бъде в подкрепа на каузата повече бебета да останат със своите майки, като в звено "Майка и бебе" се работи за предотвратяване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години. Форматът дава възможност на хора, групи от хора и бизнес представители да се забавляват, докато даряват.
Средствата набрани от Сдружение "Самаряни" по време на събитието ще допринесат да бъде защитено правото на повече деца да растат в семействата си. За деветте години от съществуването на звено „Майка и бебе" подслон и подкрепа са намерили 84 майки и 93 деца. Екипът на звеното споделя, че при 80% от случаите майката остава с детето си.
Състезанието с охлюви ще се проведе на 18 октомври (събота), от 11:00 часа, в Общинска спортна зала „Иван Вазов", град Стара Загора. Към момента в надпреварата са се включили над 12 корпоративни охлюва и над 100 охлюва, притежание на граждани, решили да подкрепят по нестандартен начин една добра кауза.
Събието се случва с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и ССИК "Различният поглед".