Папата даде под наем Сикстинската капела
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Октомври 2014 18:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папата даде под наем Сикстинската капела

/КРОСС/ Папа Франциск позволи на компанията Porsche да проведе корпоративно събитие под покрива на Сикстинската капела, съобщава The Telegraph. Според изданието Porsche ще организира благотворителен концерт за 40 туристи, участвали в екскурзия на компанията, като приходите от събитието ще отидат за благотворителност.
На 18 октомври пред гостите свой концерт ще изнесе хорът на Националната академия „Санта Чечилия". Предвидена е и тържествена вечеря.
"Това е изключително събитие, такава възможност идва само веднъж в живота. Това ще бъде връхната точка на пътуването им", каза представител на компанията Porsche Travel Club.
Не е известно дали Ватикана ще получи част от 5000 евро, които всеки е платил за петдневната луксозна обиколка из Италия.
Директорът на музейния комплекс на Ватикана Паоло Николини обясни, че инициативата има за цел да подпомогне благотворителните проекти на папата с помощта на големи предприятия и корпорации.
The Telegraph отбелязва, че Сикстинската капела и преди е била сцена за различни концерти, на които обаче са присъствали само служители на църквата.