Попова: Вярата на българския народ е срината, а той не заслужава това
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2014 19:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Попова: Вярата на българския народ е срината, а той не заслужава това

/КРОСС/ Откриването на паметника на рицарите Йоанити, загинали в битката край Никопол през 1396 г., носи дълбока символика - отвъд времето и несъмнено отвъд забравата и тленността. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която бе гост на церемонията в дунавския град.

Вицепрезидентът припомни подвига на рицарите Йоанити в битката при Никопол в защита на християнския свят и християнските ценности, в която те се сражават рамо до рамо с воините на Второто българско царство, Унгария, Франция, Свещената Римска империя, Бургундия, Венеция и Генуа.

Маргарита Попова изказа дълбока благодарност за благородните и човеколюбиви дела, които Суверенният малтийски орден прави в България за двадесетте години от установяването на дипломатически отношения между двете страни. „Щедрите дарения са насочени към болници, здравни, социални и учебни заведения в над 80 селища, а доброволци от Ордена помагаха на сънародниците ни в Аспарухово, Мизия и Малко Търново след катастрофалните наводнения, които сполетяха страната ни по-рано през годината", каза още вицепрезидентът.

„Страната ни се намира в необикновени времена - след избори, и хората очакват да се състави правителство, нека да върнем разума си, нека да върнем оптимизма си и да забравим лошите човешки страсти", призова Маргарита Попова. Според нея, народът очаква политическият елит да събере своята мъдрост, чисто родолюбие и знания, за да работи по важните за България теми.

„Нека всички политически сили дадат позитивни предложения, които да бъдат изпълнени. Всички имаме нужда да повярваме, защото вярата ни е срината, а българският народ не заслужава това", отбеляза Маргарита Попова, помолена от журналисти да коментира политическата ситуация в страната.

На събитието в Никопол присъстваха посланикът на Суверенния малтийски орден Камило Дзуколи, дипломати, граждани.