Четирима жители на Лондон обвинени в подготвяне на атентати
Секция: СВЯТ
17 Октомври 2014 20:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима жители на Лондон обвинени в подготвяне на атентати

/КРОСС/ В Лондон четирима мюсюлмани са обвинени в подготовка на терористични атентати територията на полицейски участък и военни поделения, съобщиха представители на Скотланд Ярд.
Според информация на специалните служби, заподозрените са дали клетва за вярност към терористичната групировка "Ислямска държава", действаща в Ирак и Сирия. За подготовката на атентатите обвиняемите са извършили разузнавателни дейности в западната част на Лондон. По-специално, те са изучавали полицейския участък в Шепердс-Буш и казармите за резервисти в Уайт Сити.
Миналата седмица в Лондон бяха арестувани петима млади мюсюлмани, заподозрени в подготовката на терористични актове и връзки с организацията "Ислямска държава". В началото на тази седмица в британската столица бяха задържани още трима предполагаеми ислямисти екстремисти. Според полицията, те принадлежат към „Ислямска държава". Известно е, че един от арестуваните - Тарик Хасан, е пътувал до Сирия, където се е учил да прави взривни устройства.
Тази седмица британската полиция задържа трима мъже и три жени. Те бяха арестувани в Портсмут и Фарнбъроу, югоизточна Англия, както и в Гринуич.