Делян Пеевски - злодей или жертва?
Секция: ПОЛИТИКА
28 Октомври 2014 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делян Пеевски - злодей или жертва?

/КРОСС/В първия ден на парламента Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха в деловодството проектозакон за кредитните институции.

Според предложението им, ако една банка е под специален надзор, какъвто е случаят с КТБ и „Виктория", влоговете на дружества, регистрирани на места с преференциален данъчен режим може да бъдат изплащани само, ако информация за действителните собственици на дружествата бъде предоставена и публикувана в 2 централни всекидневника.

Законопроектът няма за цел решаване на конкретния казус с КТБ, пишат още вносителите и обясняват, че целта на ДПС е да започне реален, а не митологизиран разговор за задкулисието и за политико-икономическите зависимости в България.

Ще подкрепим пазарно решение. Има инвеститори, ще видим, каза днес пред журналисти в парламента Пеевски.Вие сте тук, ще ме виждате, каза депутатът, който най-малко е бил в НС през предишните си два мандата.

"Все повече започвам да си мисля, че Делян Пеевски не е злодей, а жертва. Досега никой не е казал един случай, в който да е нарушил закона. Говорят се само клюки и интриги без никакви доказателства. Нормално е да си задам въпроса защо се случва всичко това. Може би отзад се крият много хора, които си измиват ръцете с него и го използват за параван, зад който вършат мръсни неща", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Юлий Москов.

Според него проблемът на държавата не е Делян Пеевски, а политическите партии, които правят „неморални, подли, а понякога и абсурдни сделки в парламента".

"Не мога да се съглася с това, че не е доказано какви нарушения е извършил Пеевски. Да, не е доказано, но това е проблемът, поради който ние се нуждаем толкова дълбоко от съдебна реформа", заяви журналистът Ивет Добромирова.

"Има модел "Кой" и той минава през политика, икономика, власт и съдебна система безнаказано. Срещу Делян Пеевски има сигнал в прокуратурата, в който много ясно са посочени къде и какви биха могли да бъдат неговите нарушения", допълни Добромирова.

"Моделът "Кой" не е свързан с един човек и Пеевски не е моделиер. В сигнала срещу него няма нито един факт", контрира Юлий Москов.

"Всичко от казаното от Делян Пеевски изглежда подозрително, а не нормално. Нормалните действия да пишеш, да внасяш законопроект и да действаш като народен представител изглеждат странно, тъй като става въпрос за човек, който го избираме, а след това не присъства в парламента, а се занимава с други неща", на мнение е политологът Татяна Буруджиева.