НС се събира на първото си редовно заседание с темата "КТБ"
Секция: ПОЛИТИКА
29 Октомври 2014 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС се събира на първото си редовно заседание с темата "КТБ"

/КРОСС/Народното събрание се събира днес на първото си редовно заседание. Депутатите ще започнат работа със създаване на две временни комисии - по правни въпроси и по бюджет и финанси. В седмичната програма на парламента е включен и внесеният доклад на БНБ по казуса Корпоративна търговска банка.

В предложения от председателя на НС Цецка Цачева дневен ред е изслушването на Екатерина Захариева за това каква е готовността на регионалното министерство и на Агенция „Пътна инфраструктура" за предстоящия зимен сезон и какви действия са предприети за поддържането и почистването на пътищата в страната.

Депутатите ще изслушат и служебния министър на здравеопазването Мирослав Ненков заради проблема с липсващата 6-валентна ваксина за бебета, родени след 1 юни. Тревожният казус възникна от това, че препаратът не е включен в позитивния списък и държавата не може да го закупи.

Народните представители ще гласуват предложенията на ГЕРБ за създаване на временна комисия по правни въпроси и временна комисия по бюджет и финанси. Последната трябва да изготви доклад по внесения в понеделник доклад в парламента на БНБ за събитията и предприетите действия около КТБ. Докладът на Комисията ще бъде представен в началото на пленарното заседание в петък.

Снимка: Булфото